Nemzetközi darts rendezvényen az eChat rendszer

Idén a Papp László Arénában zajlott a Hungarian Darts Trophy, a Darts Világbajnokság magyarországi fordulója.

Hungarian Darts Trophy - eChat adóvevő rendszer a darts világbajnokságon

A rendezvényen több magyar és nemzetközi biztonsági szolgálat közös munkájára volt szükség. Feladatuk a Darts Trophy biztonságos, zavartalan lebonyolításának biztosítása és a nemzetközi és világhírű darts játékosok személyi védelme volt nemcsak az eseményen, de a szállodák és a csarnok között is. Több csapat és több feladat.

Hungarian Darts Trophy - biztonsági cégek egyeztetése

Darts_világbajnokság_Darts játékost_védelme-1

Kommunikációs rendszer a biztonság szolgálatában

A koordinálásért felelős nemzetközi biztonsági cég az Event Protect Services kommunikációs eszközként eChat PoC internetalapú adóvevőket, valamint Motorola DP3600-as DMR rádiókat használt. Mivel fontos volt számukra a zárt kommunikációs rendszer, így a legnagyobb biztonságot a hálózati rádiók, az eChat PoC internetalapú adóvevő rendszer adta: eChat E350, E360 és E700-as PoC rádiókat, azokhoz akusztikus csöves headset-eket, valamint eChat Irányító és Diszpécser Rendszert használtak.

Darts_világbajnokság_eChat

Az eChat rádiók mellett tartalékként hagyományos bérrádiókkal is felszerelkezett a csapat: Motorola és Vertex Standard adóvevőket béreltek az Anico Kft-től.

Darts világbajnokság Motorola DMR bérrádiók

Tapasztalatok az eChat rendszer működéséről

A 3 napos rendezvényen gond nélkül működött a rendszer, – ahogy ezt elvártuk, – hibamentesen és gördülékenyen ment a kommunikáció.

A színpad előtti területen az új akusztikus csöves headset-ek is jól vizsgáztak. Fontos volt a rádiós kommunikáció jó hallhatósága a néhol több mint 90dB hangerő mellett is, így nagyon jó szolgálatot tettek az új headset-ek.

A biztonsági előírások, és a diszkrét megjelenésű kommunikációs eszközök – már-már észrevétlen technika – miatt nem tudjuk a helyszínen működött teljes kommunikációs rendszert bemutatni, de mivel kollégánk a helyszínen segítette a csapatot, – egy rögtönzött kis diszpécser helyiségből figyelhette az eseményeket –, így biztosan állíthatjuk, hogy a rendszer jól működött.

Darts_világbajnokság_eChat_diszpécser

Darts_világbajnokság_eChat_diszpécser_szoba

A következő bevetés

Az eChat rádiók a Darts Trophy következő fordulóján, október 14-17. Salzburgban is segíteni fogják a biztonsági szakembereket.