A KBSZ távfelügyelet tapasztalatai az eChat adóvevőkkel

A KBSZ (Közbiztonsági és Biztonsági Szolgálat Nonprofit Kft.) távfelügyelettel foglalkozik, ezért munkájuk során nélkülözhetetlen a diszpécserek és a járőrszolgálatot teljesítő kollégák folyamatos stabil kapcsolattartása. Kommunikációs rendszerük azonban kihívásokkal került szembe – erről kérdeztük a cég munkatársát.

A Közbiztonsági és Biztonsági Szolgálat Nonprofit Kft. (KBSZ) 2005. óta a XVI. Kerületben és Csömörön foglalkozik vagyonvédelemmel, távfelügyelettel, de munkatársaik már több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Feladataik közé tartozik az ingatlanok riasztórendszerrel, kamerarendszerrel való felszerelése, bel- és kültéri távfelügyeletes védelem és riasztás esetén helyszíni intézkedés. A nap 24 órájában készen állnak ügyfeleik otthonának védelmére, ennek érdekében területileg koncentráltan működnek, és diszpécserközpontjuk irányításával egyszerre több autóval látják el a szolgálatot.

A megoldandó probléma

Korábban URH rádió adóvevőket használtunk a munkatársak közötti kapcsolattartásra, de a megfigyelt területeink egyes részein sajnos voltak olyan helyszínek, ahol akadozott a kommunikáció, illetve egyáltalán nem volt rádiókapcsolat a járőröző kollegáink és a diszpécsereink között. Egy hírlevélnek köszönhetően találtunk rá erre az új technológiára, az Anico Kft. által üzemeltetett eChat PoC internetalapú adóvevő rendszerre.

eChat E350 internetalapú POC adóvevő

 

A megoldás

  • eChat Irányító- és Diszpécser Rendszer
  • eChat E350 PoC internetalapú adóvevő készülékek

 

 

Éles próba a beruházás előtt

Vásárlás előtt részt vehettünk a technológia tesztelésében, tehát munkánk valós körülményei között volt lehetőségünk kipróbálni az eChat internetalapú adóvevő rendszert. A rendszer kipróbálása során csak pozitív tapasztalataink voltak, hiszen megszűntek a fennakadások a munkatársaink közötti kommunikációban. A teszt tapasztalatai tehát egyértelműen meggyőztek bennünket arról, hogy ez a technológia lesz a legmegfelelőbb a munkánkhoz elengedhetetlen folyamatosan stabil kapcsolattartásra.

Kommunikációs rendszerünk fejlesztése során a kiválasztás szempontjából döntő jelentőségű volt, hogy vásárlás előtt volt lehetőségünk valós élethelyzetben kipróbálni a rendszert, így biztosan tudtuk, mit kapunk a pénzünkért.

Az eChat PoC adóvevők előnyei számunkra

eChat PoC E350 adóvevő készülékeket használunk, amelyeknek kezelését könnyű elsajátítani, járőreink azonnal hibamentesen tudták használni az összes általunk megfigyelt régióban. Számunkra a pánik gomb különösen hasznos, mivel sajnos vannak olyan helyzetek, amikor járőri támogatásra van szüksége kollégáinknak.

Az eChat Irányító és Diszpécser Rendszer segítségével a diszpécsereink az összes járőrünk helyzetét, mozgását nyomon tudják követni a térképen. Az, hogy az adóvevő rendszerben zajló összes beszélgetést rögzíteni lehet, több szempontból is előnyös, de a jelentések megírásában minden nap segítséget jelent.

Az eChat rendszer az internetalapú technológiának köszönhetően megbízható kapcsolatot biztosít az eszközök, így munkatársaink között. Éppen ezért a jövőre vonatkozó terveink között az is szerepel, hogy cégünk fejlődésével növelni kívánjuk eChat adóvevő készülékeink számát is.

A KBSZ távfelügyelet is eChat PoC adóvevőket használ

 

Anico demó adóvevő program

Próbáld ki rádiókommunikációs rendszereinket, illetve adóvevő készülékeinket díjtalanul és bármiféle elkötelezettség nélkül!
Mi segítünk kiválasztani azt a technológiát és típust, amely céged munkakörülményei között a legalkalmasabb; megkapjátok a tesztkészülékeket, így már vásárlás előtt valós helyzetben szerezhettek tapasztalatokat.

S mindez INGYENES, és elköteleződést sem kérünk!

 

Demó igénylés