A Marcus Security az eChat PoC adóvevőit választotta – esettanulmány

Kiváló munkatársak, fejlett technológiai háttér, és partneri viszony a megbízókkal – ezek a Marcus Security alapelvei, akik az eChat internetalapú adóvevőket válaszottak új kommunikációs eszközként

A győri székhelyű Marcus Security 2010-es alapítása óta a személy- és vagyonvédelmi piac meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. Biztonsági szolgáltatásaival Győr mellett Budapesten, Szombathelyen, valamint Vas és Zala megyében több helyen is jelen van. A vállalkozás alapítói több mint 15 év szakmai tapasztalattal a birtokukban olyan szervezett és biztos alapokon nyugvó vállalkozást hoztak létre, amely a kiemelt kockázatú területeken nyújt maximális minőségű szolgáltatást.

Alapfilozófiájuk szerint sikereket, eredményeket csak minőségi munkával lehet elérni. Becsületes, jó kiállású, szakmailag és fizikailag felkészült kiváló munkatársak, fejlett technológiai háttér, és a megbízókkal meglévő partneri viszony – a Marcus Security ezen alapelvekre fókuszálva folytatja tevékenységét.

A minőségi munkavégzéshez ezen a szakterületen elengedhetetlen egy olyan kommunikációs rendszer használata, ami folyamatos, megbízható és biztonságos kapcsolatot biztosít a kollégák között.

–  Hogyan merült fel az igény az internetalapú PoC technológia iránt?

  • Az elsődleges cél az volt, hogy állandó, biztonságos kapcsolatot tudjunk létesíteni a folyamatosan mozgásban lévő, Győrben és környékén szolgálatot teljesítő járőrszolgálati munkatársaink és a központ között. Első megközelítésben valamilyen átjátszós megoldásban gondolkoztunk, de mivel az nem volt kivitelezhető, más eszközt kerestünk.

–  Milyen technológiát használtak korábban?

  • A Motorola T80 walkie talkiekkal kapcsolatban hosszú távú, pozitív tapasztalataink vannak. Időszakosan több alkalommal béreltünk Motorola ipari rádiókat, továbbá mobiltelefonokat is rendszeres használtunk a munkatársak közötti kapcsolattartásra.

–  Miért az eChat PoC internetalapú technológiát választották?

  • eChat E350G PoC a Marcus SecuritynélA nagy távolságokban, illetve mozgásban lévő kollégák kapcsolattartásának megoldására először az átjátszós rádió rendszer szükségessége merült fel. Egy ilyen rendszer kiépítése azonban igen költséges, ráadásul az átjátszó elhelyezésének kérdése is gondot okozna.
    A kiválasztás során szakértő tanácsát kértük, s ő ajánlotta az eChat rendszert, illetve az eChat E350 PoC internetalapú rádiókat. Az egyik legfontosabb termékelőny az volt, hogy a kiválasztott rendszernél nincs szükség átjátszó telepítésre, sőt rendszertervezési és engedélyeztetési folyamatra sem, így a megvalósítás sokkal egyszerűbb és költséghatékonyabb.

–  Vásárlás előtt – demó program

  • A végső döntést megelőzően lehetőséget kaptunk arra, hogy a megvásárolni kívánt termékeket kipróbálhassuk. Munkatársaink különböző helyzetekben, élesben tesztelhették az adóvevőket, így felmérhettük, hogy járőrszolgálati, rendezvénybiztosítási, szórakozóhelyi, valamint sporteseményen történő használatok során hogyan teljesít a rendszer; mennyire tudjuk kihasználni a termékelőnyöket, illetve kapcsolódó funkciókat.

–  Mik a tapasztalataik az eChat rendszer használatáról?

  • A különböző felhasználási területeken történt tesztelések során egyértelmű előnyként a problémamentes működést szeretném kiemelni. Az akkumulátorteljesítmény minden várakozásinkat felülmúlta! Külterületen, 12 km-es távban, valamint az autós járőrnél mozgó járműben egyaránt kiváló volt a kommunikáció. A kollégák nem jeleztek vissza semmilyen rossz tapasztalatot, a készülékek, illetve a rendszer az elvártakon felül teljesített.

–  Melyek a legfontosabb előnyei az internetalapú PoC adóvevőknek?

  • eChat E350G PoC adóvevő a Marcus Securitynél Az eChat E350 PoC internetalapú készülékek sokkal kisebb méretűek, így kényelmesebben használhatóak, mint az eddig kipróbált rádiók. Fontos az egyszerű kezelhetőség: az új készülékeket kézhez kapva pár perc után mindenki könnyeden kommunikált velük. A kapcsolattal autós használat esetén eddig gondjaink voltak; a kollégáknak sokszor ki kellett szállni az autóból, hogy legyen vétel – az eChat PoC készülék viszont menet közben is kitűnően működtek. Kiemelném még a kis méretű antennákat, ugyanis a nagyobb méretű antennák, amellyel a korábban használt rádióink rendelkeztek, a munkavégzés során sajnos rendszeresen eltörtek. Egyértelmű előny a nagy hatótáv, a követhetőség térképen, valamint, hogy a rendszert bármikor egyszerűen bővíthetjük.

–  Milyen terveik vannak a jövőre nézve az adóvevő használattal kapcsolatban?

  • Szeretnénk az új rádiókat, valamint a rendszert fesztiválokon is kipróbálni; a rádiókhoz audio csöves szilikon fülszetteket illetve bluetooth headset-eket beszerezni. Hosszabb távon tervezzük a flottabővítést a teljes átallást erre a technológiára.

 

Anico Demó Program
Próbáld ki te is díjtalanul, bármiféle elkötelezettség nélkül rádiókommunikációs rendszereinket, illetve adóvevő készülékeinket! Mi segítünk kiválasztani azt a technológiát és típust, amely céged munkakörülményei között a legalkalmasabbak, és a tesztkészülékeket ingyenesen, kötelezettségek nélkül eljuttatjuk kipróbálásra.
Demó adóvevő igényléshez keresd Kerezsi Miklóst, az Anico Kft. értékesítési vezetőjét:

+36-30-472-8461, kerezsi.miklos@anico.hu