Kommunikáció egy villanyszerelő cégnél

eChat adóvevő rendszerrel kommunikál a FormaFény Kft.

Nemcsak raktárak vagy biztonsági cégek számára lehet hasznos a nagy távolságokban is működő eChat internetalapú adóvevő rendszer, hanem akár a szolgáltató szektorban dolgozók számára is előnyt jelenthet, sőt, időt és pénzt spórolhat.

A villanyszerelés egy olyan munka, ahol alap esetben is jól jöhet a hagyományos adóvevős kommunikáció; pl. kábel befűzés vagy egyéb olyan feladatok esetén, amikor több szakember dolgozik együtt, és segítséget jelenthet a folyamatos kommunikáció. Egy villanyszerelésre szakosodott cégnél több alkalmazott dolgozik egyidejűleg több helyszínen. Ebben az esetben bizony már szükség lehet a bárhonnan elérhető, gyors, csoportos kommunikációra; nemcsak a főnök, hanem az alkalmazottak munkáját is segítve.

Ilyen cég a FormaFény Kft. is, akik munkájukhoz az eChat internetalapú adóvevő rendszert választották.

FormaFény Kft.

A cég 2010 óta működik; fő tevékenységük az ipari villanyszerelés. 10-15 munkavállalóval dolgoznak folyamatosan.
Főként vendéglátóipari egységeknek, üzlethálózatoknak, irodaházaknak, sport- és raktárcsarnokoknak nyújtanak teljes körű villanyszerelési szolgáltatást, mint pl.: villanyhálózatok tervezése, kiépítése / korszerűsítése és karbantartása; gyorsszolgálati hibaelhárítás; rendezvények elektromos kiépítése és felügyelete; energiagazdálkodási tanácsadás; gépészeti automatika és épületfelügyeleti rendszerek, stb.

A FormaFény fejlett jármű- és gépparkkal, valamint felelősség-biztosítással rendelkezik. A cég nagy hangsúlyt fektet alkalmazottainak és alvállalkozóinak szakmai felkészültségére és széleskörű tapasztalataira, akik ezért rendszeres alkalmassági vizsgálatokon és képzéseken vesznek részt. Csak minőségi, I. osztályú termékekkel, anyagokkal dolgoznak, és ügyfeleik teljeskörű kiszolgálására törekszenek az előzetes tanácsadástól a munka átadását követő kapcsolattartásig.

Referenciáik között olyan komoly cégeket is találhatunk, mint a Gundel étterem, Hotel Intercontinental, Replay, Paulaner sörház, Hama, Fogas Ház, MAHART rendezvényhajók, Dagály úszóaréna, stb.

Séra János, a Kft. ügyvezetője megosztotta velünk az elmúlt 1-2 hónap tapasztalatait a rendszer használatáról

Anico: Milyen kommunikációs technológiát használtak korábban, és hogyan merült fel az igény a PoC technológia iránt?

Séra János / FormaFény: Korábban általában mobiltelefont, ritkábban PMR adóvevőket használtunk. Most azért választottuk az internetalapú adóvevőket, mert munkakörülményeink adottságai miatt a korlátlan hatótávolságú adóvevő felel meg leginkább a kívánalmainknak.

A: Hogyan történt a technológia és a beszállító kiválasztásának folyamata? A felhasználók a telepítés előtt részt vettek a technológia tesztelésében?

FF: Ferenczi Robival (rádiókommunikációs szakember, az Anico Kft. külső szakértője) régebb óta kapcsolatban álltunk, és Ő hívta fel a figyelmemet az eChat internetalapú, korlátlan hatótávolságú adóvevőkre és a díjmentes kipróbálási lehetőségre. Nem nagyon kerestem más beszállítót, mert itt minden háttértámogatást megkaptam eddig, amire szükségem volt. Egy hét próbaüzem volt, ami abszolút pozitív eredménnyel zárult, így az 1 hetes teszt után a rendszer bevezetése mellett döntöttünk.

A: Milyen körülmények között volt szükségük kommunikációs megoldásra?

FF: Jelenleg 6 adóvevő van használatban, amelyeket akár egy helyszínen történő kommunikációnál (kiváltva a PMR rádiókat), akár több helyszín közötti kommunikációnál is használni tudunk.

eChat internetalapú adóvevők a FormaFény Kft-nél

Melyek az új adóvevő-rendszerük összetevői?
Készülékek: 4db eChat E350, 1db eChat E700, 1db eChat E360, 1db eChat E690.
Internet kapcsolódás: 3G/4G hálózaton

A: Milyenek a tapasztalataik az eChat adóvevő rendszer használatáról? Hogyan befolyásolja a munkavégzést a FormaFény Kft-nél? Az eszközök használatával változott a kommunikáció a kollégákkal?

FF: Kicsit féltem, hogy hogyan fogadják a kollégák az új eszközöket, de nagyon hamar megszokták és rászoktak a használatukra, így minimálisra csökkent a mobiltelefon-használat. A kommunikáció sokkal gyorsabb és hatékonyabb lett. Több információ kerül átadásra, mert a dolgozók sokkal könnyebben megnyomják a PTT gombot, mint tárcsáznak a telefonjaikon.

Illetve mindenkit el tudunk egyszerre érni. Bárhol legyenek a kollégák, mindenki mindenkivel azonnal tud beszélni. Ha az egyik projekt kapcsán van valami kérdés, azt a többiek is hallják, nemcsak én. Pl. alkatrész vásárlásnál: aki épp a nagykerben van, azonnal körbe tud kérdezni, kinek mire van szüksége esetleg a felírt dolgokon kívül, így megint gyorsabb a kommunikáció, mint telefonon vagy chaten.

A munka végeztével nem kell közösen az irodában összeülni, hanem azonnal át tudjuk beszélni a csapattal a következő napi feladatokat. Ezzel megint időt spórolunk, és kényelmi szempontból sem mindegy.

Sokkal gyorsabb, lényegre törőbb és pontosabb az információáramlás; és mindenkihez eljut pillanatok alatt. A fiúk nagyon megszerették és egyre inkább úgy látom, hogy szinte teljesen kiváltotta a telefont.

eChat internetalapú adóvevők a FormaFény Kft-nél

A: Melyek a legfontosabb üzleti előnyei a PoC adóvevőknek?

FF: Fontos, hogy a felhasználók köre bővíthető, csoportokba rendezhetők, a legnagyobb előnyük viszont a korlátlan hatótáv és a gyors kommunikáció.
A költséghatékonyságot nem is elsősorban a telefonszámlával hoznám összefüggésbe, hanem a kommunikációra fordított idő rövidségével.

A: Miért választották az egy éves bérlési formát a vásárlás helyett?

FF: Jelenleg így költséghatékonyabbnak ítéltem meg.

A: Az eChat adóvevők beváltották-e a reményeket? Megfelelnek az előzetes elvárásoknak?

FF: Mindenféleképpen. Talán még többet is kaptunk, mint amit vártunk.

A: Milyen tervei vannak a jövőre nézve az adóvevő használattal kapcsolatban?

FF: Az eChat adóvevők mindenféleképpen a rendszerünk részei maradnak, és szükség esetén bővíteni fogunk.

______________________________________________

Anico demó adóvevő program

Próbáld ki rádiókommunikációs rendszereinket, illetve adóvevő készülékeinket DÍJTALANUL és bármiféle ELKÖTELEZŐDÉS NÉLKÜL!
Mi segítünk kiválasztani azt a technológiát és típust, amely céged munkakörülményei között a legalkalmasabb; megkapjátok a tesztkészülékeket, így már vásárlás előtt valós helyzetben szerezhettek tapasztalatokat.

Demó igénylés