A Thyssenkrupp eChat adóvevőkkel kommunikál a MOL poliolüzem építkezésén

Thyssenkrupp - MOL poliol üzem építése

A POLIOL PROJEKT

A MOL-csoport történetének legnagyobb organikus beruházása – a POLIOL projekt – 2018- ban kezdődött; ekkor írták alá az erre vonatkozó szerződést a német Thyssenkrupp és a MOL csoport vezetői. A projekt Tiszaújvárosban valósul meg, amelynek köszönhetően az egyetlen integrált poliolgyártó lesz Közép-Kelet-Európában.

A poliol az alapanyaga a poliuretánnak, amely az ipar „svájci bicskája”: szinte mindenhol hasznosítják az építőipartól a bútorgyártáson át az autó-, textiliparig.

Hogyan merült fel az igény a PoC – internetalapú adóvevő technológia iránt?

A poliol üzemegység kivitelezéséhez, a Thyssenkrupp és nagy létszámú alvállakozói összekapcsolásához szüksége volt a kivitelezőnek egy integrált rádiókommunikációs rendszer kiépítésére, mely a 900 x 600 méteres üzemhelyszínen biztosít megbízható lefedettséget és kommunikációt.

Miért az eChat PoC internetalapú technológiát választották?

A választás azért esett az eChat internetalapú adóvevő technológiájára, mert megbízható, és korlátlan lefedettséget biztosít a telephelyen, így a kivitelezési munkafolyamatokban hatalmas segítséget jelent a munkavállalók számára.

Hogyan történt a technológia és a beszállító kiválasztása?

A Thyssenkrupp a kivitelezés megkezdésekor közvetlenül az Anico Kft.-hez fordult segítségért adóvevő-rendszer beszerzése céljából. Cégünk – az Anico Kft. – a tiszaújvárosi telephely helyszíni bejárása után javasolta az internetalapú adóvevő-technológiát a cég számára. A nagy területen megvalósuló projekt miatt olyan rendszerre volt szükség, ami a telephely egészén biztosítja a korlátlan lefedettséget, ezért választották az eChat PoC rendszerét.

Vásárlás előtti demó program és az üzembe helyezés

A felhasználók a vásárlás és telepítés előtt részt vettek a technológia tesztelésében, és arra a döntésre jutottak, hogy az adóvevők maradéktalanul kiszolgálják a munkavállalói kommunikációt, az eChat Irányító- és Diszpécser szoftver segítségével pedig térképen is nyomon követhető az alkalmazottak mozgása. Az eChat rendszer a megrendelést követően szinte azonnal üzembe állt, nem volt hozzá szükség tervezésre, engedélyezésre, szerelésre.

eChat Irányító- és Diszpécser Szoftver a Thyssenkrupp szolgálatában

A Thyssenkrupp a rendszer webes adminisztrációs felületén vagy a diszpécser szoftveren keresztül bármikor létre tud hozni új beszédcsoportokat, a készülékeket át tudja csoportosítani, így azokat akár több telephelyen is tudják egyszerre használni. Az építési munka során adott munkafeladatokhoz így saját maguk is tudják rendezni a felhasználókat.

Rögtön a készülékek birtokbavétele után volt egy olyan daruzási feladat, ahol ezt a lehetőséget használták is. A készülékhez rövid azonosító nevek is rendelhetők, amiket adáskor a többi készülék megjelenít, így látható, éppen ki beszél. A Thyssenkrupp a webes felületen keresztül saját maga tudja állítani ezeket az azonosítókat. Amikor egy készülék új gazdához kerül, át tudják írni az azonosítót, így a csoportban
dolgozó többi kolléga név, vagy beosztás szerint tudja azonosítani, épp ki beszél.

A diszpécser szoftvert egy önálló, erre dedikált laptopra telepítették, amelyről nyomon tudják követni a készülékek állapotát és földrajzi helyzetét, illetve kapcsolatba tudnak lépni a kollégákkal bármely beszédcsoportban is vannak.

Az adóvevő-rendszer összetevői a Thyssenkrupp Poliol telephelyen

ZTE eChat e350 adóvevőkAz eChat E350 adóvevők Telekom 500 MB SIM kártyával üzemelnek, melyhez diszpécser program, GPS-es nyomkövetés van plusz funkcióként hozzárendelve. Jelenleg 50 db E350 adóvevőt és hozzájuk kapcsolódó diszpécser programot üzemeltet a cég.

Az Anico Kft. egyúttal Motorola ATEX rádiókat is szállított a Thyssenkrupp-nak, amelyek a MOL poliolüzemet fogják kiszolgálni. A kivitelezés során a kritikális kommunikációt a Motorola DMR TIER 2 digitális trönkölt átjátszós rádiórendszere ATEX, és ipari kézi adóvevőkkel együtt biztosítja.

Mik a legfontosabb előnyei a rendszernek?

Ár/érték arányban a legoptimálisabb készülékek, hiszen nem igénylik a plusz átjátszós rendszer beüzemelését, így a költségek csökkenek, a hatótávolság és lefedettség viszont megnő.

A Thyssenkrupp tervei az adóvevő-használattal

Az internetalapú adóvevőket a cég a későbbi projektjei során is használni tudja, mivel a SIM kártyák az Európai Unió egész területén lefedettséget biztosítanak, a tiszaújvárosi poliolüzem átadása után más üzemépítéseknél is használhatóak lesznek.

Anico Demó Program
Próbáld ki te is díjtalanul, bármiféle elkötelezettség nélkül rádiókommunikációs rendszereinket, illetve adóvevő készülékeinket! Mi segítünk kiválasztani azt a technológiát és típust, amely céged munkakörülményei között a legalkalmasabbak, és a tesztkészülékeket ingyenesen, kötelezettségek nélkül eljuttatjuk kipróbálásra.
Demó adóvevő igényléshez keresd Kerezsi Miklóst, az Anico Kft. értékesítési vezetőjét:

+36-30-472-8461, kerezsi.miklos@anico.hu