eChat Irányító- és Diszpécser Rendszer – munkaszervezés könnyedén, számítógépen

Az eChat Irányító- és Diszpécser Rendszer a hatékony, modern munkaszervezés eszköze.  Ez a Windows® operációs rendszerű PC-n futtatható program lehetővé teszi, hogy a diszpécser kényelmesen, egy jól áttekinthető felületen keresztül lássa és kezelje az Anico eChat kommunikációs platform valamennyi szolgáltatását: könnyedén kezelhetjük a beszédcsoportokat, rögzíthetjük a forgalmazást és küldhetünk üzeneteket; egyszerűen koordinálhatjuk a csapat munkáját és földrajzi helyzetüket a GPS alapú helymeghatározással.


Beszédhívások számítógépről

A diszpécser valamennyi munkatársat eléri, hívásokat tud kezdeményezni vagy fogadni az egyes beszédcsoportokban, vagy akár egyéni, duplex hívást is tud folytatni a kollégákkal a számítógép mikrofonjának használatával. A diszpécser valamennyi beszédcsoportot használni tudja, és azt is látja, egy-egy felhasználó készüléke éppen melyik csoportban vételkész.


Szöveges üzenetek

A diszpécser rövid szöveges üzeneteket is küldhet a többi felhasználónak.


Beszédcsoportok kezelése

A konzolról áttekinthető és elérhető valamennyi beszédcsoport. Sőt, ha a munka jellege vagy egy vészhelyzet megköveteli, lehetőség van alkalmi beszédcsoportok létrehozására és a felhasználók átcsoportosítására.

Helymeghatározás, nyomkövetés és riasztások

A diszpécser láthatja a munkatársak pontos földrajzi helyzetét, így ennek az információnak a birtokában hatékonyabban tudja koordinálni a munkát. Nem csak az aktuális helyzet kérhető le, hanem visszamenőlegesen is meg tudja nézni az utat, amit az adott felhasználó megtett. Ez különösen hasznos például biztonsági szolgálatok esetén, hogy tudjuk, mely területeket mikor ellenőrizték a járőrök, vagy pl. szállítmányozó cégeknél, hogy mikor, merre haladt az áru.

Az elektronikus kerítés (geofencing) funkció segítségével automatikus riasztásokat lehet beállítani arra az esetre, ha a felhasználók belépnek, vagy kilépnek egy-egy földrajzi területre. Ennek segítségével értesülhetünk arról, hogy adott felhasználó valamely helyszín közelébe ért, így pl. tudunk neki feladatot adni az adott területen. De azonnal értesülhetünk arról is, hogy egy munkatárs végzett egy megadott helyen, illetve elhagyta a helyszínt.

Biztonsági funkciók

Ha egy munkatárs megnyomja készülékén a narancssárga vészjelző gombot, a diszpécser azonnal riasztást kap.

A magányos munkás (lone worker) beállítás az egyedül dolgozó kollégák biztonságára vigyáz. Ezeknek a munkatársaknak rendszeres időközönként be kell jelentkezniük. Ha egy bejelentkezés elmarad, a diszpécser riasztást kap, és azonnal kapcsolatba tud lépni az egyedül dolgozó munkatárssal, vagy segítséget tud küldeni a helyszínre.


Hangrögzítés és hangfelvétel visszakeresése

Az eChat Irányító- és Diszpécser Rendszer hangfelvevője rögzíteni tudja az egyes beszédcsoportokban zajló forgalmazást. Ezek a hangfájlok könnyedén visszakereshetők a szoftver adatbázisából, így bármikor utólag is meghallgathatjuk, ki és mit mondott egy adott időpontban.

Videók

eChat Irányító- és Diszpécser Rendszer – beharangozó

A Balaton északi partján lévő Szent György-hegyen teszteltük az eChat PoC rendszert, illetve az eChat Irányító- és Diszpécser Rendszer néhány funkcióját:

Két vitorlás hajózott együtt az Adriai-tengeren; a hajók egymással és a magyarországi diszpécserrel is az eChat rádiók segítségével tartották a kapcsolatot  A diszpécser Szigethalomról végig nyomon követte a vitorlázó csapat útját Magyarországról a horvát kikötőig, majd a vitorlások útját végig az Adriai-tengeren: