Internetalapú adóvevős kommunikáció a Master Good-nál

A Master Good cégcsoport azzal a problémával kereste meg beszállítóját, az Aminax Trade Kft.-t, hogy a katasztrófavédelmi ellenőrzéskor nem tudtak az üzem távolabbi részével kommunikálni.

A Master Good integrált takarmány termeltetésével, baromfitenyésztéssel és feldolgozással foglalkozik. A cégcsoport a Bárány család tulajdonában van, akik Magyarország legrégibb baromfitenyésztő dinasztiája.

A mai vállalkozás 5 fővel indult 1994-ben. 1998-ban egy intenzív fejlődés kezdődött, jelentős léptékű beruházásokkal, és foglalkoztatási létszám bővítésével. A fokozódó verseny és a folyamatos piaci kihívások szükségessé tették a cég tevékenységi körének bővítését, megteremtve ezzel egy teljes körű baromfi integrációt. A Master Good saját márkaként hozta forgalomba a GMO mentes magyar csirke termékcsaládot, a cégcsoport fémjelzi a Tanyasi Csirke márkanevet, és 2020-ban megvásárolták a Sága Foods Zrt. részvényeinek 100%-át.

Az Aminax Trade Kft. 2007-ben alakult azzal a céllal, hogy kielégítse partnerei ipari karbantartás, javítás és felújítás területén felmerülő igényeit. Folyamatosan bővülő termékpalettáján megtalálhatók különböző szereléstechnikai termékek, karbantartási anyagok, elektromos-, ill. kézi szerszámok, kötőelemek, vegyi anyagok, munkavédelmi eszközök. A cég komplex szolgáltatást nyújt partnerei részére a beszerzéstől a tanácsadáson át a szállításig.

A Master Good telephelyén ezidáig frekvenciaengedély nélküli (PMR) Motorola adóvevőket használtak a cégen belüli kommunikációra. Az üzem felépítményéből adódóan (rengeteg könnyű szerkezetes épület, tűzzáró biztonsági ajtók, a telephelyen belül nagy távolságok) a hagyományos rádiós technológia már nem volt elégséges, a PMR rádiók nem nyújtottak elég lefedettséget. Ezért olyan megoldást kellett keresni, amely a nagy telephelyen átívelő, megbízható kommunikációit biztosít. Az ipari átjátszós adóvevő-rendszerek viszont rendkívül költségesek lettek volna.

Master Good üzem

Így ár/érték szempontból az eChat PoC adóvevő rendszer tűnt a leghatékonyabb megoldásnak.

eChat E350 PoC adóvevők

A megoldás:

az Anico Kft. által nyújtott internetalapú eChat PoC adóvevő rendszer.
Jelenleg eChat E350 készülékeket használnak, és további eszközök beszerzéséről is tárgyalnak.
Az adóvevőket Wi-Fi kapcsolaton keresztül használják.

Tesztelés telepítés előtt

A felhasználók a vásárlás előtt tesztelték a technológiát. Tapasztalataik alapján az eChat PoC internetalapú adóvevők hangereje megfelelő, az üzemi körülmények között is jól hallhatóak a beszélgetések. Az eChat E350-es készülékek kis súlya is elnyerte tetszésüket.
A Wi-Fi lefedettséggel rendelkező helyeken jól működtek a terminálok; ahol pedig nem volt eddig Wi-Fi lefedettség, ott a jövőben kibővítésre kerül, hogy több helyen is tudják használni az adóvevő készülékeket.

A PoC internetalapú adóvevők legfontosabb előnyei partnerünk számára

Igen fontos szempont volt a költségcsökkentés a meglehetősen drága rádióerősítő kiépítéséhez képest. Másik, a munkavégzés szempontjából lényeges előny a nagy hatótávolság: ezzel a rendszerrel nem jelent gondot a cégen belüli kommunikáció a sok épület és a nagy terület ellenére sem.

Jövőbeni tervek az adóvevő használattal kapcsolatban

Az eChat E350 POC internetalapú adóvevőket egyelőre a gyártósoron használják a Master Good kisvárdai telephelyén. Folyik az egyeztetés az energetikai osztállyal a további adóvevő készülékek beszerzéséről, amelyekhez olyan beszédváltóra (gégemikrofonos fülszettre) van szüksége a cégnek, amit vegyvédelmi ruha alatt tudnak használni. Jelenleg ennek megoldását és tesztelését folytatjuk.

 

Anico Demó Program
Próbáld ki te is díjtalanul, bármiféle elkötelezettség nélkül rádiókommunikációs rendszereinket, illetve adóvevő készülékeinket! Mi segítünk kiválasztani azt a technológiát és típust, amely céged munkakörülményei között a legalkalmasabbak, és a tesztkészülékeket ingyenesen, kötelezettségek nélkül eljuttatjuk kipróbálásra.
Demó adóvevő igényléshez keresd Kerezsi Miklóst, az Anico Kft. értékesítési vezetőjét:

+36-30-472-8461, kerezsi.miklos@anico.hu