Naplózás segítése beszédrögzítéssel az eChat diszpécser programban

Naplózás avagy jegyzőkönyv készítés beszédrögzítés segítségével

Biztonsági cégeknél az egyik időigényes, és sokak által nem túlságosan kedvelt feladat az események naplózása, legyen az egy járőrnapló, vagy egy esemény utólagos rögzítése. Ehhez nagy segítséget nyújthat az Anico eChat adóvevő rendszere a rádiókon zajló beszélgetések rögzítésével. Az eChat rendszer alapesetben nem rögzíti a rádiós beszédforgalmat, de az eChat diszpécser programban és a rádiókon külön bekapcsolható ez a funkció. A diszpécser programon és az eChat E700 típusú PoC adóvevő készülékeken a háttértárba történik a beszédrögzítés MP3 formátumban, míg az E350-as rádiókon az utolsó 20 beszélgetés kerül rögzítésre.

Nézzünk egy alap beszédrögzítést: járőrnaplózás éjjel

A járőr elindul a megadott útvonalon, és menet közben pl. az ellenőrző pontokon be is jelentkezik; jelzi mit látott, hallott. Ha esemény történik, akkor azt is tudja azonnal közölni rádión. Az eChat E700 PoC adóvevő minden olyan elhangzott beszédforgalmat rögzít, amit a műszak végén a diszpécser, vagy az illetékes személy le tud tölteni PC-re. Ez akár a járőr útvonalának GPS koordinátáival együtt elektronikusan is archiválható. A rögzített beszélgetések, azaz az elmentett MP3 hangfájlok bármikor visszahallgathatók, kielemezhetők és segítségükkel rekonstruálható az adott esemény. Ez jóval könnyebb, pontosabb és gyorsabb jegyzőkönyvezést biztosít, mintha a járőrt visszaérkezésekor ki kellene kérdeznünk, majd a kikérdezés alapján le kellene írnunk az elhangzottakat.

A beszédforgalmakban pontosan azt az eseményt halljuk vissza, ami ott és akkor elhangzott. Nincs vita; nincs „rosszul emlékeztem”. Vitás esetben vitathatatlan bizonyítékot jelent az elektronikus beszédrögzítés, ezzel védelmet nyújt a biztonsági szakemberek számára.

Az eChat diszpécser programon belüli beszédrögzítés tehát jelentősen megkönnyíti a naplózást, azaz a jegyzőkönyv készítését egy baleset, különleges esemény, vagy csupán a napi munkafolyamat során.

Ha szeretnéd te is kipróbálni az eChat készülékeket és az eChat diszpécser szoftvert, töltsd ki a demó igénylő űrlapot, és kollégáink felkeresnek a részletekkel kapcsolatban.

Demó igénylés