Minek egy adóvevőre színestévé? – Bemutatjuk az eChat E700 adóvevőt

„Minek egy adóvevőre színestévé?”

Ezt a kérdést egy barátom szegezte nekem pár éve, amikor beszereztem egy új, érintőképernyős adóvevőt; és büszkén kiraktam a fotóját az internetre. A kérdést viccnek szánta, régi rádiósként inkább csak froclizni akart. „Egy adóvevő arra való, hogy beszéljünk rajta; erre találták ki, ne bonyolítsuk túl. Épp annyi látszódjon rajta, amennyire feltétlenül szükség van a kommunikációhoz. Minden, ami ezen túlmutat, az elvonja a figyelmet magától a munkától, amire használjuk.”

Van persze ebben az érvelésben igazság. Egy adóvevő, főleg, ha azt munkaeszközként használjuk, elsősorban megbízható kell, hogy legyen. Minél kevesebb gomb, minél kevesebb állítgatható funkció, annál biztosabb, hogy nem állítunk el valamit véletlenül. A lényeg az, hogy elérhetőek maradjunk; illetve csak meg kelljen nyomnunk az adásgombot (PTT), hogy azonnal halljanak is minket a többiek.

Ugyanakkor fejlődik a technika, és vele együtt változnak a felhasználói igények. Emlékszem még, hányan tartották butaságnak az első kamerás mobiltelefonokat, és még szükségtelenebbnek az érintőképernyőt. Mára hozzászoktunk az okoseszközök használatához, telefonunk már talán legkevésbé telefon, kivált számos más eszközt. Ott lapul a zsebünkben egy mindenre IS alkalmas kütyü, ami szinte bármilyen feladatra vagy problémánkra tud valamilyen megoldást kínálni.
eChat E700 POC internetalapú adóvevő

Az eChat E700 sokkal több, mint egy egyszerű adóvevő

Az eChat E700 internetalapú adóvevőt alapesetben ugyanúgy használhatjuk, mint az érintőképernyő nélküli kisebb adóvevő modelleket (E350, E360): a készülék oldalán található adás-vétel (PTT) gombot kell nyomni amíg beszélsz, és csak azután hallod a partnert, hogy felengeded a gombot. Ugyanakkor teljes értékű Androidos okostelefon is, amin elolvashatjuk email-jeinket, megnézhetünk egy-egy weboldalt, vagy futtatni tudunk pár számunkra szükséges alkalmazást.

De az eChat E700-as készülék legfőbb erénye nem ez, hanem az, hogy segítségével térképen tudjuk nyomon követni az összes eChat rendszerű adóvevőt használó munkatársunk mozgását; meg tudjuk nézni ki hol tartózkodik, és ennek alapján tudjuk meghozni a szükséges döntéseket, és szervezhetjük meg a hatékony munkát. Az érintőképernyőn könnyedén tudunk szöveges, vagy – ha a címzett is érintőképernyős készüléket használ, – akár multimédiás üzenetet, fotókat, videókat küldeni nekik. A készülékkel kényelmesen tudunk csoportos hívásokat vagy éppen magánhívásokat is lebonyolítani.

Mely esetekben lehetnek hasznosak az eChat E700 adóvevő által nyújtott többletfunkciók?

Beérkezik egy riasztás, és szeretnénk, hogy a legközelebb tartózkodó kolléga azonnal a helyszínre siessen? Megnyitjuk a térképet, és egyből látjuk, hogy melyik rádiónk van épp a közelben. Csak meg kell nyomnunk az adásgombot a készülék oldalán, és máris hívhatjuk a kollégát a csoportban, vagy akár közvetlen, duplex hívással, amit csak ő fog hallani.

Szeretnénk kapcsolatba lépni egy kollégával, de nem válaszol? A térkép a jelenleg nem elérhető adóvevő utolsó pozícióját is megmutatja, tehát ha egy készülék épp nincs bekapcsolva, vagy olyan helyen tartózkodik, ahonnan nem éri el a hálózatot, akkor is tudjuk, hogy hol volt utoljára elérhető, és ennek alapján tudunk döntést hozni: megpróbáljuk elérni más módon, esetleg küldjünk-e oda valakit a keresésére, vagy érdemes arra várni, hogy végezzen a címen levő és mobilinternet-lefedettség nélküli épületben.

Kinek ajánljuk az eChat E700 adóvevő típust?

Az eChat E700 internetalapú adóvevő készüléket elsősorban azoknak ajánljuk, akik csoportvezetőként maguk is a terepen vannak, és ott, a helyszínen kell döntéseket hozniuk, utasításokat adniuk, szükség esetén pedig telefonálniuk is kell. Ezenkívül az eChat E700 lehet az ideális készülék azokban az esetekben is, ha a munkavégzésnél hasznos vagy szükséges fényképeket vagy rövid videókat egymás között meg kell osztanunk; például, ha meg kell mutatnunk, hogy egy vagyonvédelmi terepmunkát végző kolléga mit vagy kit kell, hogy keressen egy helyszínen.

Az okosrádió számos előnye mellett fontos megjegyezni a hátrányokat is az érintőképernyő nélküli eChat modellekhez képest: a képernyő nagyobb áramfelvétele miatt az eszközt adott esetben sűrűbben kell tölteni. Szerencsére a készülék nagy kapacitású akkumulátora hosszan bírja; de ha ez mégsem lenne elegendő, akkor sincs gond, a készülék bármilyen, szabványos micro USB töltővel vagy powerbank-ről is tölthető. Abban az esetben, ha a készüléket intenzíven használjuk, esetleg okostelefonként is szolgál, akkor nagyobb mobilinternetes adatkeretre lehet szükség, illetve olyan SIM-kártyát javasolt választanunk, amely adatforgalmazás mellett telefonálásra is alkalmas.

Ha szeretnéd te is kipróbálni az eChat készülékeket, töltsd ki a demó igénylő űrlapot ezen a linken, és kollégáink felkeresnek a részletekkel kapcsolatban.

Demó igénylés