Csoportos kommunikáció és egyéni beszélgetések eChat adóvevőkkel

Kommunikáció csoportokban és csoportok között adóvevőkkel

A cégen belül több szervezeti egység, pl. biztonsági, technikai és egyéb munkacsoportok külön-külön dolgoznak, de néha jól jönne az adóvevőkön a csoportos kommunikáció funkció is? Ha több, különböző feladatra beosztott embert kell irányítanunk, sok esetben nemcsak az irányítást végző diszpécsernek kell tudnia közvetlenül kommunikálnia az egyes felhasználói csoportokkal, hanem egy közös együttműködési csatornára is szükség lehet. Az Anico eChat internetalapú adóvevő rendszerben ezt egyszerűen kivitelezhetjük.

A felhasználókat nemcsak egy adott beszédcsoportba tudjuk rendezni, ahol egymással és a diszpécserrel tudnak kommunikálni, hanem adott felhasználót több különböző csoportba is be tudjuk tenni, így a feladatoknak megfelelően – vagy csoportváltással, vagy a diszpécser által a kiválasztott felhasználókat összecsoportosítva – azonnal kapcsolatba léphetnek egymással.

Csoportok átrendezése

Nézzünk egy példát: Fesztivál

Sok ember, sok feladat, sok poszt, amit felügyelni kell, és mind-mind különböző prioritású: rendészet, mentők, tűzoltók, rendezvényszervezők, támogató, segítő személyzet… Mind olyan feladatkör, amelyeknél szükséges, hogy tudjanak beszélni nemcsak az ugyanabban a feladatkörben dolgozók, hanem a különböző posztokon lévők egymással is – ezzel meggyorsítva és megkönnyítve a feladatok elvégzését. Baleset esetén a rendész közvetlen hívhatja a mentőt, esetleg a tűzoltót, miközben mindenki a saját adóvevőjén tud kommunikálni. Viszont, ha nincs rá szükség, az adott feladathoz tartozó kommunikációt már nem kell mindenkinek hallania. A saját beszédcsoportjába visszatérve minden felhasználó a saját feladatával foglalkozhat.


Ha munka közben szeretnénk új beszédcsoportot létrehozni

Hagyományos adóvevők esetén az adott csatorna előre fel van programozva, ezt a rádiók kiosztása után nehezen tudjuk már módosítani. Nagy nehézséget főként az okoz, amikor 20-30, esetleg 100 db adóvevő készülék esetén egyesével kell átprogramozni a csatornákat.

Az Anico eChat internetalapú adóvevő rendszer esetén viszont utólag is módosíthatunk, csoportosíthatunk vagy hozhatunk létre új beszédcsatornákat anélkül, hogy a rádiókat fizikailag be kellene gyűjtenünk, és átprogramoznunk. Ezt a feladatot az adminisztrátor pár perc alatt el tudja végezni távolról. A felhasználókat és az eChat készülékeket nem kell elvonnunk a feladatuktól – ezzel ismét időt és energiát spórolhatunk.

Csoportos kommunikáció, vagy közvetlen, egyéni beszélgetések?

Nemcsak a csoportos kommunikáció lehet hasznos az adóvevő felhasználók részére. Vannak olyan események, feladatok, illetve információk, amikor nincs szükség, sőt nem szerencsés, ha az egész beszédcsoport hallja, amit mondani akarunk. Feleslegesen zavarnánk az egész csapatot, vagy esetleg pánikot kelthetnénk egy-egy kiadni kívánt utasítással. Az Anico eChat adóvevők ezzel is megbirkóznak.

Nemcsak a diszpécser, hanem az egyes rádiók is tudnak közvetlen privát hívást indítani egy másik felhasználóhoz. Az így indított hívást más nem hallja, tehát az adott kommunikáció csak az adott felek között zajlik.

Aki volt már ilyen helyzetben, és a hasznára vált volna egy csendes riasztás, vagy nem publikus információ közlése, az tudja, mire gondolunk. Bizonyos helyzetekben nem kell mindenkinek tudni mindenről.

Csoportos vagy egyéni beszélgetések

Az eChat diszpécser rendszer egyéb funkciói

Az eChat diszpécser programmal egyetlen felületről el tudod érni az összes alkalmazottat, tudsz beszélni velük egyenként, vagy akár üzenetet, képet is küldhetsz.

A térképen visszanézheted, hogy az előző percekben, órákban a járőrök merre közlekedtek és számos egyéb funkció is a rendelkezésedre áll.

Legyen az a beszédcsoportok közötti együttműködő kommunikáció, vagy direkt csak két személy közötti közvetlen beszédforgalom, ez könnyedén megoldható az Anico eChat PoC adóvevő rendszerrel.

Ha szeretnéd te is kipróbálni az eChat készülékeket, töltsd ki a demó igénylő űrlapot, és kollégáink felkeresnek a részletekkel kapcsolatban. A kialakult vírushelyzetre való tekintettel frissen fertőtlenített adóvevőinket futárral juttatjuk el az igénylő telephelyére, és telefonos tájékoztatást követően – igény esetén – Zoom meeting keretében segítünk a beüzemelésben.

Demó igénylés